Donáth Anna: Emlékeztek még Pankotai Lilire?

Donáth Anna a közösségi oldalán osztotta meg, hogy miután Pankotai Lili hírnevet szerzett magának a tanártüntetésen a káromkodós előadásával, majd iskolát váltott, megkereste a Momentum politikusát, hogy „egy iskolai projektmunka keretében szívesen megnézné, hogyan zajlik a munka az Európai Parlamentben”.  

„Rögtön megtetszett kezdeményezőkészsége és kíváncsisága, ezért meghívtam, hogy tartson velem az áprilisi plenáris hétre Strasbourgba. Lili nagyon felkészülten érkezett: minden tudott a Fit for 55 klímavédelmi csomagról, ami ennek a hétnek egy fontos témája itt Strasbourgban. Sőt, még azt is kiszúrta, melyek azok a vitás pontok, amikre valóban oda kell figyelnünk a klímavédelmi csomag részleteinek kialakításakor”  – írta. 

Szerinte Lili „rendkívül kitartó”, hiszen „végigdolgozta velem a nem rövid strasbourgi napokat, részt vett a megbeszéléseken, végignézte a szavazásokat, sőt, még egy tévéinterjúm kulisszái mögé is betekinthetett. És persze rengeteget kérdezett, és nem félt elmondani a saját véleményét sem”.      

Donáth Anna nagyon örül, hogy a gimnazista őt kereste meg, és szerinte „hozzáállása példa az egész generációja számára: nemcsak érdemes, de muszáj foglalkoznunk a közélettel, muszáj foglalkoznunk a jövőnkkel”.  

Forrás: Facebook/Donáth Anna

A címlapkép forrása: Facebook/Donáth Anna

Iratkozzon fel hírlevelünkre