Szigorított Florida: 12-ik osztályig nem lehet szexuális identitásról órát tartani a gyerekeknek 

A szabály alól kivételt jelentenek az államilag meghatározott tantárgyak és kurzusok. 

Florida állam oktatási tanácsa jóváhagyta azt a szabályt, amely lényegében kibővíti a szülői jogokról szóló törvény egyik rendelkezését, megtiltva a szexuális irányultságról és nemi identitásról szóló, nem megfelelő tantermi vitákat egészen a 12. osztályig, néhány kivételtől eltekintve – számolt be róla a Breitbart. 

Az új szabályozás azt mondja, hogy a floridai pedagógusok „nem tarthatnak konkrétan szexuális irányultságról vagy nemi identitásról szóló tantermi oktatást negyediktől a tizenkettedik osztályig, kivéve, ha az oktatást az állami előírások teszik lehetővé, vagy az egy olyan egészségügyi óra része, amelyen a szülők döntése alapján nem kötelező részt venni a diákoknak. 

A jogszabályban lévő szankciók szerint, ha egy pedagógus megszegi a törvényben előírtakat, akkor az engedélyét felfüggeszthetik vagy visszavonhatják, illetve egyéb szankciókkal is sújthatják őket. 

Tavaly Ron DeSantis kormányzó aláírta azt a jogszabályt, amely betiltotta a nemi identitás és a szexuális irányultság oktatását az óvodától a harmadik osztályig, azzal érvelve, hogy a szülőknek, nem pedig a tanároknak kell eldönteniük, hogy mikor beszéljenek ezekről a témákról a gyermekeikkel.

Forrás: Reuters/Breitbart 

A címlapkép forrása: Unsplash.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre