Ismét visszaélnek Merkely Béla nevével, gyógyírt reklámoznak vele

A Semmelweis Egyetem felhívta a figyelmet, hogy rektoruk nevét jogsértő módon csalók használják fel egy növényi szer népszerűsítésére.

Merkely Béla nevével visszaélve reklámoznak egy olyan növényi alapú, tőzegáfonyát tartalmazó értisztító készítményt, amelyről azt ígérik, hogy ennek beszedésével csökkenteni lehet a vérnyomásproblémákra szedett gyógyszerek mennyiségét.

A cikk hamis állításai miatt a Semmelweis Egyetem megteszi a szükséges lépéseket, de addig kérik, hogy gyógyhatású készítményeket kizárólag Magyarországon engedélyezett helyről, legális forrásból, orvosukkal való konzultáció után szerezzenek be a fogyasztók. A biztonságos gyógyszervásárláshoz segítséget nyújt az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapján olvasható összefoglaló.

Merkely Béla nevével visszaélve az utóbbi években számos „csodaszert” próbáltak meg eladni a csalók.

Legutóbb például egy olyan készítményt reklámoztak, amely kilenc gyógyíthatatlan betegség kikúrálását ígérte.

Forrás: semmelweis.hu

A címlapképen Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem (SE) rektora beszédet mond a koronavírus-járvány elleni védekezéshez felajánlott gépjárművek átadásakor tartott sajtótájékoztatón a Semmelweis Egyetem Belső Klinikai Tömbjének aulájában 2020. december 10-én. Forrás: MTI/Kovács Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre