Erdélyben elkezdődött az V. országos magyar nyelvű hittanolimpia

Kolozsváron elkezdődött az V. országos magyar nyelvű római katolikus hittanolimpia. Idén a Báthory István Elméleti Líceum látja vendégül április 12-14. között az Arad, Fehér, Hargita, Kovászna, Maros, Máramaros, Szatmár, Temes, Bihar, Szilágy, Brassó megyékből érkezett diákokat és kísérő tanáraikat – számolt be róla a Romkat.ro.

A megnyitót a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Auditorium Maximum termében tartották április 12-én. Böcskei László váradi püspök a szervezők és versenyzők mellett a pedagógusokra irányította a figyelmet, akiknek odaadó, lélekkel áthatott munkája formálja a tanítványaik szemléletét, hitét.

Dr. Ozsváth Judit egyetemi oktató, a hittanolimpia elnöke így köszöntötte a résztvevőket: „»A nagy időkhöz nagy nemzedék kell« – hirdette Erdély nagy püspöke, Márton Áron. Az a kor, amelyikben ő megfogalmazta ezeket a gondolatokat, más, mégis hasonló volt a mostanihoz: háború, gazdasági és ideológiai válság, elvilágiasodás jellemezte azt, és mindezek jelen vannak napjainkban is. Nagy idők voltak azok, és ugyanilyen nagyok a maiak is. A sötétség útvesztőibe tévedt embernek kellettek és ma is kellenek a Fényre mutató, a Fény felé vezető, tiszta lelkek.”

Az olimpia április 13-án szentmisével kezdődött a piarista templomban, majd a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem főépületében következett a dolgozatírás.

Forrás, fotó: Romkat.ro

Iratkozzon fel hírlevelünkre