Nemváltó műtétekre ösztönzi hallgatóit a Miami Egyetem 

A Miami Egyetem LMBTQ Hallgatói Központja kiadott egy felhívást, amelyben arra biztatják az intézményben tanulókat, hogy végeztessenek el magukon nemváltó műtéteket — írja a Breitbart. 

A kiadvány többféle szolgáltatást mutat be a diákoknak, köztük a nemváltoztató műtétet, amelyről azt írják, hogy ez „a folyamat segíthet enyhíteni a nemi diszfóriát, és jelentősen növelheti a boldogságot és az életminőséget”.  Ennek kapcsán elirányítják a hallgatókat egy weboldalra, amely a nemváltoztató műtétekkel és azok finanszírozásával foglalkozik.

Itt ismertetik a hormonkezelések és a visszafordíthatatlan műtétek költségeit, beleértve a nemi szervek eltávolítását, a méh kivételét, valamint az egyes plasztikai műtéteket. 

Az útmutató szerint a Miami Egyetemen az egészséggel kapcsolatos szervezet rendelkezik egy LMBTQ részleggel, amely „kifejezetten az LMBTQ+ betegek igényeinek kielégítésére kialakított orvosi és mentálhigiénés szolgáltatásokat nyújt”, beleértve az „átfogó nemi megerősítő eljárásokat”. Emellett több olyan szervezetet is népszerűsítenek, amelyek segítenek a váltást jogi úton rendezni. 

A Hallgatói Központ készített egy terminológiai útmutatót is, amely olyan kifejezéseket magyaráz meg, mint az agender, az aromantikus, a demiszexuális, a gender fluid, a kétlelkű, a poliszexuális vagy a skolioszexuális. 

A központ számos ösztöndíjat is hirdet azoknak, akik LMBTQ-ként azonosítják magukat, ezekhez feltétel, hogy nyíltan vállalni kell, hogy valaki a közösség tagja, és akár 10 ezer dollár jutalmat is lehet kapni a coming outért. 

Forrás: Breitbart

A címlapkép forrása: Unsplash.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre