A háború által sújtott családokat segíti a KDNP

Első alkalommal került megrendezésre a Kereszténydemokrata Néppárt Giesswein Sándor Szakmai Napja, amelyen a KDNP vezetői több mint 250-en gyűltek össze, és beszélték át a kereszténydemokrata politizálás legkomolyabb kihívásait, és hogy miként lehet hitelesen megjeleníteni a kereszténydemokrata értékeket a kisebb és nagyobb közösségekben, vagy akár az országos politikában a XXI. század elején – számolt be az eseményről Latorcai Csaba, a párt ügyvezető főtitkára a Vasárnap.hu-nak.

A Lakitelken megtartott találkozó alkalmával döntések is születtek, annak érdekében, hogy folytatódhasson a KDNP építkező munkája, ami az elmúlt időszakban megindult.

Húsvét ünnepével kapcsolatban Latorcai Csaba kiemelte, hogy Jézus Krisztus a békéért is életét adta, és a békéért nekünk is tennünk kell. Szolidaritást gyakorolva, a magunk eszközeivel pedig segítenünk kell az üldözötteket, a háború áldozatait.

Ennek a gondolatnak a jegyében a Kereszténydemokrata Néppárt tartós élelmiszergyűjtést hirdet a háború áldozatainak a családjai számára. Ha lehetősége van a támogatásra, az adomanygyujtes@kdnp.hu címen csatlakozhat az akcióhoz.

Az adományokat a Kereszténydemokrata Néppárt a Magyar Görögkatolikus Egyházzal együttműködve juttatja majd el Kárpátaljára, az ortodox húsvétra.

Iratkozzon fel hírlevelünkre