Korrupciógyanú miatt tartottak házkutatást az Európai Néppárt székházában

A belga rendőrség kedd reggel házkutatást tartott az Európai Néppárt (EPP) brüsszeli székházában, a művelet során számítógépeket foglaltak le – erősítette meg az EPP a belga sajtó értesüléseit a honlapján közzétett közleményben.

A belga és a német rendőrség tisztjei a közép-németországi Türingiában folyó nyomozás részeként vizsgálták át az épület irodáit – idézte a közleményt a La Libre Belgique című napilap

Az EPP jelezte továbbá, hogy teljes mértekben együttműködik az érintett hatóságokkal, és minden releváns információt és dokumentumot átad számukra.

A türingiai főváros, Erfurt ügyészségének szóvivője megerősítette, hogy a brüsszeli akciót a német hatóságok kérésére hajtották végre.

Német médiaforrásokra hivatkozva a La Libre Belgique azt írta, hogy a nyomozás egy korrupciógyanús ügyben folyik, és középpontjában Mario Voigt, a német kereszténydemokrata párt türingiai frakcióvezetője áll.

Mario Voigt a 2019-es európai parlamenti választások folyamán Brüsszelből irányította az EPP kampányát.

(MTI)

A címlapképen Manfred Weber, az Európai Néppárt frakciójának elnöke látható az Európai Parlament frakcióvezetőinek tanácskozása után tartott sajtóértekezleten Strasbourgban 2022. december 13-án. Forrás: MTI/EPA/Julien Warnand

Iratkozzon fel hírlevelünkre