Transzoknak gyárt ruhákat egy amerikai énekesnő, hogy laposabbá tehessék a testüket

Melissa Viviane Jefferson — művésznevén Lizzo — aki 2022-ben azzal a céllal indította el a Yitty alakformáló márkát, hogy a nők testalkattól függetlenül „elnézés kérése nélkül jól érezzék magukat”, most új projektbe fogott, és transzneműeknek gyárt ruhákat a testük eltakarása céljából – számolt be róla a CNN.

A transzneműek nemzetközi láthatósági napjához kötődően amelyet március 31-én tartanak a márka bejelentette a Your Skin (A te bőröd/tested – a szerk.) nevet viselő kollekcióját, amelyben egy felső és egy alsó található, olyanok, amelyeket transz emberek hordanak, hogy a mellkas vagy az ágyék területén laposabbnak tűnjenek.

A márka közlése szerint a Your Skin kollekció, amelynek a többi részét még nem mutatták be, 2023 nyarának végén lesz kapható.

A sajtóközleményben azt írják, hogy hisznek „a radikális önszeretetben”, amelyhez joga van mindenféle identitású embernek.

Lizzo 2022 áprilisában indította el a márkáját, miután megosztotta saját gyermekkori tapasztalatait. Elmondása szerint kényelmetlen alakformáló ruhákat viselve nőtt fel, ezért elkötelezte magát amellett, hogy „befogadó” alakformáló ruháit széles mérettartományban, XS-től egészen 6X-ig árulja.

 

A címlapkép forrása: Twitter/Lizzo

Iratkozzon fel hírlevelünkre