Rohamosan fogy Kína lakossága, ezért feladatot kaptak a főiskolások a tavaszi szünetre

A Fan Mei oktatási csoport által működtetett iskolák március 23-án jelentették be, hogy április 1. és 7. között szünetet tartanak, és azt a feladatot adták a diákoknak, hogy érezzék jól magukat – számolt be róla az Insider

„Az iskola abban a reményben vezeti be a tavaszi szünet rendszerét, hogy a diákok megtanulják szeretni a természetet, szeretni az életet és élvezni a szerelmet”  – mondta Liang Guohui, a Mianyang Repülési Szakközépiskola dékánhelyettese.

A résztvevő főiskolák mindegyike a légi közlekedési ipar számára képez embereket, többek között pilótákat, légiutas-kísérőket, légiforgalmi irányítókat és repülőtéri biztonsági személyzetet. 

Az iskolák 2019 óta minden évben biztosítanak tavaszi szünetet a diákoknak, azonban az idei évben különös helyet foglal el benne a szerelem és a romantika, miközben Kínában egyre gyorsabban csökken a születések és a házasságkötések száma. 

A helyi vállalatok mellett a tartományok és települések is kísérleteznek azzal, hogy  hogyan lehetne rávenni az embereket arra, hogy kössenek házasságot. Kampányokat indítanak, amelyekben arra kérik a városi nőket, hogy randizzanak idősebb, vidéki agglegényekkel, és bevezették a 30 napos házasságkötés utáni szabadságot is. 

Liu Ping, a Sichuan Southwest Aviation Vocational College dékánhelyettese a China News Networknek elmondta, hogy az iskola a diákok visszajelzéseire reagálva indította el a tavaszi szüneti programot, akik azt kérték, hogy legyen egy fix idő, amikor az egyetemen kívül is tanulhatnak, új barátokat szerezhetnek, és „megtapasztalhatják a szerelem szépségét”.

A diákok elmondása szerint viszont nem féktelen bulizásra fogják felhasználni a szabadidejüket, ráadásul valahogy dokumentálniuk is kell, hogy mit csináltak: írhatnak útinaplót, beszámolót, vagy készíthetnek videót. 

Az egyik diák azt mondta, hogy négy vagy öt napra vidékre utazik nyaralni, egy másik pedig meglátogatja a nagyszüleit, és elviszi őket kirándulni.

Forrás: Insider

A címlapkép forrása: Unsplash

Iratkozzon fel hírlevelünkre