Alapjogokért Központ: szembehelyezkedik a nemzeti érdekekkel a baloldal

Az Alapjogokért Központ szerint a magyarországi baloldal tovább folytatja a nemzeti érdekekkel szembehelyezkedő politikáját. Erről az után juttattak el közleményt az MTI-hez, hogy a fideszes és KDNP-s képviselők által az orosz-ukrán háború egyéves évfordulója kapcsán benyújtott békepárti határozati javaslatot 130 igen szavazattal, 24 nem ellenében elfogadta az Országgyűlés.

Az intézet kiemelte: a tavaly februárban kezdődött orosz agresszió a politikai élet szereplőit háborúpárti héjákra és az azonnali tűzszünetet követelők táborára osztotta. Előbbieket az Alapjogokért Központ szerint Magyarországon a baloldal és propagandamédiája, utóbbiakat pedig a jobboldal képviseli. A magyar jobboldal rendre lehetőséget biztosít a magyarországi baloldalnak, hogy vizsgálja felül a dogmatikusan, a nemzetközi hálózati erők kényszerítő befolyása miatt elfoglalt liberális-progresszív álláspontját, és álljon végre a többség elvárásai és a nemzeti érdek mellé – írták, leszögezve: a hazai konzervatív tábor így tett a rezsicsökkentés, a migrációs válság, a gyermekvédelem, és most az orosz-ukrán háború ügyében is.

Szerintük a baloldal ennek ellenére folytatja a háború kitörésekor elkezdett és súlyos választási vereséget eredményező politikáját, így továbbra is támogatja és ösztönzi a további szankciókat, fegyverszállításokért és így eszkalációért kardoskodik, és cinikusan fitymálja a magyar jobboldal tűzszüneti kívánalmát és békesürgetését.

Békét, mihamarabb

– üzeni a pénteken végszavazásra került határozati javaslat, amit a baloldal újfent elutasított.

Pedig ez a javaslat egy újabb lehetőséget teremtett a magyarországi baloldalnak, hogy kiléphessen végre pózzá merevedett dogmáiból, ám tagjai mégsem éltek ezzel a lehetőséggel

– áll az Alapjogokért Központ közleményében.

(MTI)

A címlapképen Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke a baloldali ellenzéki pártok kormányellenes tüntetésén a Blaha Lujza téren 2016. október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján. 
MTI /Balogh Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre