Levelet írt a finn házelnök Kövér Lászlónak a NATO-csatlakozásuk kapcsán

Matti Vanhanen finn házelnök levélben mondott köszönetet Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének, amiért a magyar parlament támogatta országa NATO-csatlakozási kérelmét.

A levélben – amelyet szerdán jutatott el az Országgyűlés Sajtóirodája az MTI-hez – Matti Vanhanen azt írta: a finn parlament és a magam nevében szeretném kifejezni Önnek legőszintébb elismerésünket” azért, hogy a magyar Országgyűlés ratifikálta Finnország kérelmét a NATO-tagság elnyerésére.

Kiemelte: az Oroszország ukrajnai agressziós háborúját követő jelenlegi kritikus geopolitikai helyzet” minden eddiginél közelebb hozta egymáshoz országaikat, és a NATO-tagság tovább mélyíti majd a kapcsolatot Finnország és Magyarország között.

Megjegyezte: remélhetőleg a következő parlamenti ciklusban is folytatni fogják az erős parlamenti együttműködést és minden területen megerősítik a partnerségüket.

A finn házelnök megköszönte magyar kollégájának a kiváló együttműködést, amelyet az Eduskunta, a finn parlament elnöki székében” töltött hivatali ideje alatt tapasztalt.

A parlamentjeink közötti szoros kapcsolatok és a partnerség, valamint a finn és a magyar parlamenti képviselők parlamentközi szervezetekben való együttműködése továbbra is kiemelt prioritás marad az új összetételű parlament napirendjén” – fogalmazott Matti Vanhanen.

(MTI)

A címlapképen Kövér László, az Országgyűlés elnöke köszöntőt mond a Petneházy történelmi konferencián az Országház Felsőházi üléstermében 2021. szeptember 17-én. Forrás: MTI/Kovács Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre