Teszteltük: Elon Musk nem hazudott, mi is megkaptuk a Twittertől az ígért választ

A napokban került napvilágra, hogy Elon Musk a világ leggazdagabb embere, aki nemrégiben felvásárolta a Twittert, a sajtóosztályra küldött megkeresésekre automatikus kaki emojit állíttatott be válaszul.

És valóban. Az általunk elküldött e-mailre körülbelül fél perc múlva már érkezett is a végtermék.

Elon Musk automatikus kaki emoji válasza a press@twitter.com e-mail címről.

 

 

 

 

 

 

Az e-mailen küldött automatikus bélsár egyik oka lehet, hogy a Twitter tavalyi átvétele óta decemberi adatok szerint az alkalmazottak száma 7500-ról 2000 főre csökkent. Elon Musk tömeges elbocsájtása óta pedig elképzelhető, hogy azóta sincs olyan kolléga a cégnél, aki érdemlegesen tudna foglalkozni a sajtó-megkeresésekkel.

Természetesen az sem teljesen kizárt, hogy a világ leggazdagabb embere nemes egyszerűséggel úgy érzi, egész egyszerűen megteheti ezt a lépést.

Elon Musk szerint a Twitternek egy szabadon, kevesebb moderálással működő platformnak kellene lennie, hiszen a „szólásszabadság a működő demokrácia alapköve, a Twitter pedig a digitális város tere, ahol az emberiség jövője szempontjából létfontosságú kérdésekről vitatkoznak.”

Önmagát nem meghazudtolva, a szólásszabadság nevében végülis Elon Musk küldhet kakikat a sajtó-megkeresésekre, bár nagy az önbizalom ahhoz képest, hogy a 44 milliárd dollárért vásárolt cég a milliárdos kiszivárgott feljegyzésén alapuló számítások szerint jelenleg csupán 20 milliárd dollárt ér.

Persze a különbözet az üzletember számára valószínűleg csak aprópénz.

Forrás: dailymail.co.uk, theguardian.com

Címlapkép: Vasárnap.hu/Szennyes Krisztián

Iratkozzon fel hírlevelünkre