Akár online adományozással is segíthet a magyar rászorulókon

Idén januárban kezdte meg működését a karitatív Dorkász Szolgálat budapesti irodája. Egyik első segélyprogramjuk a keleti országrészben már nagy hagyományokkal rendelkező „Kék vödör-akció”. Céljuk, hogy tartós élelmiszer gyűjtéssel segítsék a rászorulókat tájékoztat közleményében a DORKÁSZ Szolgálat.

A „Kék vödör” tartós élelmiszer gyűjtő akció keretében a szervezet 12 literes műanyag tárolóvödrökben gyűjt a rászorulók részére tartós élelmiszert. A projekt egyik célja, hogy adományozásra szólítsák fel azokat az embereket, akiknek lehetőségük van hátrányos helyzetű embertársaikon segíteni. A gyűjtésen keresztül nehéz sorsú időseket, hátrányos helyzetű családokat és tartós betegeket ápoló családokat támogat a DORKÁSZ Szolgálat.

Budapesten március 25. és április 7. között lesz gyűjtés online formában a Dorkász Szolgálat honlapján keresztül, illetve offline is, különböző gyülekezetek részvételével, valamint egyéni adományozók segítségével.

Április 1-én a Savoya Parki Auchan áruház előtt is gyűjtenek majd, ahová önkéntes segítőket is keresnek. Jelentkezni itt lehet.

A Dorkász Szolgálat közleményében kitér arra, hogy a tavalyi évben a „Kék vödör-akció” során Debrecenben 1 300 vödröt sikerült megtölteniük hagyományos módon, további 560-at pedig online módon. Mindezekkel 300 családnak és 100 idősnek tudtak élelmiszert biztosítani.

A Dorkász Szolgálatnál szeretettel várják azokat, akik adománnyal tudnának segíteni nehéz körülmények között élő embertársaikon.

Adományát online is utalhatja a DORKÁSZ Szolgálat oldalán keresztül.

Forrás:DORKÁSZ Szolgálat

Kék vödörrel is segíthet a rászorulókon

A címlapkép forrása: DORKÁSZ Szolgálat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre