Zarándokeseményeket rendez a Mária Rádió Ferenc pápa látogatására 

Örömünnepre hív mindenkit a Mária Rádió, a Mária Út és a Belvárosi Főplébánia 2023. április 29-én és 30-án, amikor Ferenc pápa Magyarországra érkezik. A korábbi látogatáshoz hasonlóan idén is szeretnének megvalósítani egy felejthetetlen élményt, gondolva azokra is, akik mozgáskorlátozottság miatt a gyaloglásban nem tudnak részt venni. 

Április 29-én szeretettel várnak minden gyalogos, buszos, kerékpáros zarándokot 17 órára Budapestre, a Belvárosi Főplébániára, ahol ünnepi szentmisét tartanak a Szentatyáért. A szentmise után neves művészek előadásában tanúságtételeket, verseket, énekeket hallhatnak a résztvevők, ezután kerekasztal-beszélgetést szerveznek a Mária Úttal érintett kegyhelyek képviselőivel, hogy így ismerhessük meg többek között Bakonybél, Máriagyűd, Celldömölk vagy Máriapócs szellemiségét, spiritualitását.

A templomban Mara Kinga Villő Tizenöt stáció elnevezésű keresztút festménysorozata, az altemplomban a kegyhelyek bemutatkozó anyagai lesznek majd megtekinthetők a rendezvényfolyam ideje alatt. A műsor után egész éjjel szentségimádás lesz a templomban, melynek vezetésére már több közösség is jelentkezett.

Reggel hat órától ismét várják az érkező zarándokokat, többek között a hajnalban a Városmajori templomtól induló gyalogos zarándoklat résztvevőit is, majd lelki indítás után elindulnak egy egységes nagy zarándokmenetben a Kossuth térre, Ferenc pápa szentmiséjére. A menet lelki vezetését Bese Gergő atya vállalta, akitől majd elmélkedéseket hallhatunk.

Forrás: Mária Rádió 

A címlapképen Ferenc pápa heti általános audienciájára érkezik a vatikáni Szent Péter téren 2023. március 8-án. Forrás: MTI/AP/Andrew Medichini

Iratkozzon fel hírlevelünkre