Ferenc pápa: segíteni kell a kórházba került gyermekek szüleit

Ferenc pápa üzenetet küldött a milánói „Casa Fabrizio Frizzi” (Fabrizio Frizzi-ház) felavatására, amely a kórházba kerülő gyermekek szüleit segíti. Hangsúlyozta, hogy segíteni kell a szülőknek, hogy közel lehessenek betegséggel küzdő gyermekeikhez.

Ferenc pápa üzenetet küldött az olasz Unitalsi egyesület lombardiai részlegének, amely segíti a Lourdes-ba és más nemzetközi kegyhelyekre zarándokló betegeket. Az egyesület a közelmúltban felavatta a Fabrizio Frizzi-házat, amelynek célja a kórházba került gyermekek szüleinek befogadása. A pápa fontosnak nevezte, hogy a családoknak lehetőségük legyen beteg gyermekeik mellett lenni.

Ferenc pápa rámutatott, hogy ez a kezdeményezés megvalósítja egy olyan otthon álmát, amely mosolyogva fogadhatja azokat, akiknek betegséggel kell megküzdeniük, és különösen a gyakran nagyon fiatal gyermekeik mellett küzdő anyákat és apákat. A pápa üzenetében felhívta a figyelmet arra, hogy minden megbetegedett gyermek ellátása és gyógyulása orvosokat és ápolónőket igényel, de szükség van az anyák és apák szeretetére, gyengédségére és közelségére is, akik ott lehetnek velük, különösen azért, mert a súlyos betegségek gyakran speciális ellátást igényelnek, amelyek többnyire az otthontól távoli kórházakban történnek.

A pápa emlékeztetett, hogy a kezdetektől fogva támogatja az Unitalsi projektet, amikor egy évvel ezelőtt bemutatták neki. Az otthont Fabrizio Frizzi olasz televíziós műsorvezetőnek szentelték, aki öt éve halt meg, és aki több mint húsz éven át az „Unitalsi nagy barátja” volt. „Ez az álom sok barát közreműködésének köszönhetően valósult meg, de mindenekelőtt Vittore De Carli, az Unitalsi vezetője kitartó elszántságának köszönhetően, aki maga is megtapasztalta az élet és halál harcát. Ezt az élményét meséli el egy könyvben, amely most jelent meg olaszul a Vatikáni Könyvkiadónál a „Sötétségtől a világosságig az ima erején keresztül” címmel.

Az otthon a Kegyelmes Szűzanya kegyhelye mellett található, amely a milánóiak kedvelt kis szentélye, akik Máriához fordulnak a mennyország ajándékaiért és balzsamért, hogy meggyógyítsák az élet és a társadalom sebeit

– írta a pápa. Imádkozik, hogy Szűz Mária gyengédségével és vigasztalásával támogassa mindazokat a szülőket, akik a Fabrizio Frizzi-házban szállnak meg.

Forrás és fotó: Vatican News

Iratkozzon fel hírlevelünkre