Jelentősen több pénzt fordít a kormány a roma nemzetiségi szakmai és beruházási támogatásokra

Roma nemzetiségi szakmai és beruházási támogatásokra 330 millió forint többlet jut az eredetileg tervezett 1,7 milliárdon felül. Sztojka Attila, a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos munkáját is egymilliárd forinttal támogatják. 

Összesen 15 milliárdot kap a külügyi fejlesztési és kutatási programokon belül felhalmozási célú kiadásokra a Külgazdasági és Külügyminisztérium. Ipari parkok fejlesztésére 12,5 milliárdot, a vízügyi igazgatóságoknak pedig főleg beruházásokra 3,8 milliárdot utaltak ki. Csaknem 900 milliót az Országos Kórházi Főigazgatóság is kap dologi kiadásokra.

A roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos, Sztojka Attila feladatainak támogatására egymilliárd forint jut majd.

“Magyarországon a rendszerváltás óta soha annyi roma nem dolgozott, mint most. Több mint ötven százalékkal nőtt meg a romák munkaerőpiaci megjelenése. A mi fő célunk az, hogy területileg mindenhol megvalósuljon a munkaerőpiaci integrációs folyamat. Minden programunknak az kell, hogy az eredménye legyen, hogy a programban résztvevők a munkaerőpiacra tudnak kerülni. Ha munka van, minden van!” – mondta el korábban lapunknak Sztojka Attila kormánybiztos, a romák társadalmi felzárkózásához kapcsolódó programokkal kapcsolatban:

Sztojka Attila: Felzárkózási programjaink célja, hogy mindenki munkából tudjon megélni

Forrás: HVG

A címlapképen Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos interjúadás közben. Fotó: GK/Vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre