Elindult Ferenc pápa magyarországi apostoli útjának hivatalos honlapja

Elindult Ferenc pápa magyarországi apostoli útjának hivatalos honlapja, amely a www.ferenc2023.hu címen érhető el. Az oldalon elérhetőek a pápalátogatáshoz kapcsolódó információk – adta hírül a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia.

Az egyházi vonatkozású események egy-egy téma köré szerveződnek

A három nap egyházi vonatkozású eseményei egy-egy téma köré szerveződnek: ezért találkozik a Szentatya a papság és a szerzetesek képviselőivel a Szent István-bazilikában, az elesettekkel és segítőikkel az Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban, a fiatalokkal a Papp László Sportarénában és a tudomány képviselőivel a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Az MKPK kiemelte, hogy a honlapon megtalálhatók az egyes helyszínek leírásai – beleértve a Kossuth teret is – és bemutatják rajta a programokhoz kapcsolódó egyházi tevékenységeket is.

A látogatás mindegyik napján lesz legalább egy olyan kiemelt esemény, amelyen minden érdeklődő, regisztráció nélkül, biztonsági ellenőrzést követően részt vehet.

A püspöki konferencia arra kéri a látogatókat, hogy az érkezés megtervezésekor vegyék figyelembe, hogy biztonsági okokból a beléptetés hosszabb időt vehet igénybe.

A három nap programja

Április 28-án a Szent István-bazilika előtti téren kivetítőn lehet bekapcsolódni a Szentatya és a megszentelt életű személyek találkozójába. A közös várakozás 16.00 órakor veszi kezdetét.

Április 29-én az Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban az elesettekkel és segítőikkel történő találkozóra a közös ráhangolódás 9.00 órakor kezdődik. Az eseményt a Rózsák terén felállított kivetítőkön korlátozott létszámban lehet majd követni. A térre való belépést biztonsági átvilágítás előzi meg.

Április 30-án a Kossuth Lajos téren megrendezésre kerülő szentmisén külön regisztráció nélkül a biztonsági ellenőrzést követően lehet részt venni. A kapuk a hajnali óráktól nyitva lesznek, a térre legkésőbb 8.15-ig lehet belépni, a helyeket érkezési sorrendben töltik fel. Azok számára, akiknek a téren nem jutott hely, a környező utcákban biztosítunk kivetítőket, amelyeken követhetik a liturgiát.

Forrás, fotó: Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

Iratkozzon fel hírlevelünkre