Szalay-Bobrovniczky Kristóf a kenyai és a nigeri védelmi miniszterrel tárgyalt

Mivel az illegális migráció gyökerei Afrikáig nyúlnak vissza, a magyar emberek és Európa védelme érdekében a kenyai és a nigeri védelmi miniszterrel tárgyalt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Brüsszelben.

A honvédelmi miniszter a Facebook-oldalán közzétett videóban arról beszélt, Magyarország biztonsága nem a határainál kezdődik, „hanem annál sokkal messzebb”.

„Miközben a keleti határainkhoz közel háború dúl, nem szabad elfeledkeznünk arról sem, hogy a déli határainkra folyamatos illegális migrációs nyomás helyezkedik. Ennek gyökere egészen Afrikáig nyúlik. Ezért nagyon fontos az, hogy figyelemmel kísérjük, mi történik ezekben az országokban”

– tette hozzá.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf megjegyezte: Brüsszelben a védelmi és külügyminiszterek találkozója mellett egy biztonságpolitikai konferencia is zajlik, amelyre számos afrikai ország képviselője is elment.

A miniszter beszámolt arról: volt alkalma találkozni a kenyai és a nigeri védelmi miniszterrel, akikkel áttekintették országaik régre visszanyúló kapcsolatát, és azt, hogy a védelempolitika és a biztonság területén mit tudnak közösen tenni.

A békéhez erő kell, folytatjuk a munkát – jegyezte meg Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

(MTI)

A címlapkép forrása: Facebook/Szalay-Bobrovniczky Kristóf

Iratkozzon fel hírlevelünkre