Az ellenzék minden nap kap meghívást a közmédiába

Az ellenzéki médiában előszeretettel hangoztatják, hogy a baloldali politikusok nem kapnak meghívást a közmédiába, ezért nem is szerepelhetnek ott. A hirado.hu által közzétett információk szerint azonban ez nem igaz.

A Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő által meghirdetett tüntetés résztvevői az MTVA óbudai székháza előtt 2022. november 4-én. (Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd)

„A valóságban szerkesztőink napról-napra, hétről hétre keresték és hívták telefonon a baloldal szereplőit. Hiába mondtuk, hogy a vádak igaztalanok, ők betörtek, sértegették munkatársainkat, hazugságokat terjesztettek” – írták az összefoglalóban.

A közmédia szerint a 2022. április 3-i választások és 2023. február 28. között összesen 6146 meghívást küldtek a műsoraikba, amelyekből mindössze 145 alkalommal fogadták el az invitálást, 6001 esetben pedig nem jelentek meg.

A közzétett információk szerint például múlt héten Jakab Pétert, a Nép Pártján Mozgalom alapítóját, Szabó Tímeát, a Párbeszéd frakcióvezetőjét, a Demokratikus Koalíció sajtóosztályát, az MSZP sajtóosztályát és más politikusokat is közvetlenül minden nap kerestek, de választ nem kaptak a hívásokra.

Forrás: hirado.hu

A címlapképen a Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő által meghirdetett tüntetés résztvevői láthatók az MTVA óbudai székháza előtt 2022. november 4-én. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre