Keresztényeket gyilkolnak Nigériában, hogy ne tudjanak szavazni

Az a fegyveres csoport, amely nemrég 17 keresztényt ölt meg a nigériai Agwan Wakiliben, a héten visszatért, de ezúttal egy másik keresztény csoportot támadtak meg – közölte az S4C. 

A beszámolók szerint a támadók éjszaka érkeztek. A meleg időjárás miatt a falu lakóinak többsége a szabadban aludt, míg mások őrködtek, miután korábban figyelmeztették őket egy esetleges támadásra. 

Egy Dereck nevű helyi vezető szerint ez a támadás azért történt, mert az APC ezen a területen valószínűleg elveszíti a március 18-ai kormányzóválasztást. Hozzátette, hogy „a keresztény helyi gazdák sorozatos támadásokkal néznek szembe a választások idején Nigériában”.  

Egy szemtanú szerint a támadás célja, hogy a keresztényeket megakadályozzák abban, hogy a kormányzóválasztás alatt szavazzanak, ugyanis tudják, hogy nem a kormányzó APC-t fogják támogatni. 

A Munkáspárt Kaduna állambeli kormányzójelöltje egy helyi vezető és a Dél-Kadunai Népi Szövetség, egy közösségi szervezet korábbi vezetője.

A címlapképen Mahmood Yakubu, a nigériai választási bizottság (INEC) elnöke (b4) a szavazatok összesítésére vár a parlamenti és elnökválasztás eredményének kihirdetése előtt a fővárosban, Abujában 2023. február 28-án este. Yakubu reggelre virradóan bejelentette, hogy Bola Tinubu, a Nigériában kormányzó Progresszív Kongresszus (APC) elnökjelöltje, volt lagosi kormányzó nyerte a február 25-i államfőválasztást. Forrás: MTI/AP/Ben Curtis

Iratkozzon fel hírlevelünkre