Latorcai Csaba: nemzeti identitásunk egyik legjelentősebb alapköve, ami 1848 tavaszától 1849 nyaráig történt

Hazánk újkori történelmének egyik legmeghatározóbb eseménye, nemzeti identitásunk egyik legjelentősebb alapköve mindaz, ami itt a Kárpát-medencében, Európa közepén, Magyarországon 1848 tavaszától 1849 nyaráig történt – hangoztatta a területfejlesztésért felelős miniszterelnökségi parlamenti államtitkár szerdán Gyomaendrődön.

Latorcai Csaba az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésén felidézte a történelmi eseményeket: akkor a szabadság, egyenlőség és a testvériség sajátos, magyar lélekkel ötvözött programjának megvalósítását, az ország szellemi, lelki és gazdasági felemelkedését tűzték ki célul
A március 15-ei vértelen forradalom sikere, a 12 pont politikai programjának megvalósítása kézzelfogható közelségbe került. A bécsi udvar meghátrált, a magyarság újra önmagára talált és merész tervekkel tekintett a jövőbe – fogalmazott az államtitkár.

Kiemelte: a 2010 óta immáron negyedik alkalommal elsöprő többséggel megválasztott nemzeti kormány értékei és célkitűzései sokukban megegyeznek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc célkitűzéseivel.

Ma is, mint egykoron, szükség van a nemzeti és gazdasági érdekek bátor és következetes képviseletére, még ha ez komoly konfliktusokkal is jár

– mondta Latorcai Csaba.

(MTI)

Fotó: Szennyes Krisztán/Vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre