Lövöldözés volt a Jehova Tanúi Egyház hamburgi templomában, többen meghaltak

Többen meghaltak, illetve megsebesültek csütörtök este Hamburgban a Jehova Tanúi vallásközösség egyik imaházában – közölték a német hatóságok.

Az eset körülményeiről – a többi között az áldozatok számáról, a sebesültek állapotáról és a feltételezett elkövető kilétéről – gyűjtött adatokat folyamatosan ismerteti majd a tartományi rangú nagyváros kormányának közbiztonságért felelős tagja, Andy Grote. A Spiegel Online hírportál értesülése szerint az elkövető a vallási közösség egy korábbi tagja. A 30 és 40 év közötti férfi pisztollyal lövöldözött, amelyről egyelőre nem tudni, hogy legálisan volt-e a birtokában. A férfi nem szerepelt a szélsőségesek nyilvántartásában.

Sajtóértesülések szerint legalább hatan meghaltak a lövöldözésben, köztük az elkövető, és nyolcan megsérültek.

Az imaház egy háromemeletes egykori ipari épület, amelyben a közösség a honlapján szereplő adatok alapján a heti két rendszeres összejövetelük egyikét tartotta csütörtök este. Egy fiatal nő, aki a környéken lakik, az n-tv hírtelevíziónak elmondta, hogy négy alkalommal hallott lövéseket, mindig többet, és ezek az időszakok nagyjából húsz másodperc és egy perc közötti ideig tartottak. Egy rendőrségi szóvivő elmondta, hogy amikor kollegái a helyszínre érkeztek, hallottak még egy utolsó lövést, majd az épület egyik felső emeletén rábukkantak egy holttestre és arra utaló nyomokra, hogy ez a személy lehetett az elkövető. Számos vezető tartományi és szövetségi politikus kifejezte részvétét az elhunytak hozzátartozóinak, és elítélte a vérengzést.

Szörnyű hírek érkeztek Hamburgból – írta a Twitteren Olaf Scholz kancellár, a város korábbi polgármestere, kiemelve, hogy gondolatban az áldozatokkal, a hozzátartozókkal és a biztonsági szervek munkatársaival van, akik nagyon nehéz műveleten vannak túl.

A Jehova Tanúi egy resztoránus keresztény felekezet, amelynek meggyőződése különbözik a fő áramlatú kereszténységtől.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre