Tűz ütött ki egy jakartai üzemanyagraktárban

Tűz ütött ki egy üzemanyagraktárban az indonéz fővárosban, Jakartában, legalább tizenhat ember meghalt, ötvenen megsebesültek – közölte egy városházi vezető és a tűzoltóság.

A tűzben, amely közép-európai idő szerint délután két óra után keletkezett a Pertamina állami energiavállalat raktárában, több környékbeli ház is leégett, és a sűrűn lakott területen pánik tört ki a tévékben mutatott felvételek szerint.

A halálos áldozatok között két, a sérültek között egy gyerek van

– közölte Rahmat Kristanto, a helyi tűzoltóegység egyik tisztje.

A főváros északi részében található raktár környékéről ezreket kellett kimenekíteni.

A legtöbb sérülés égési, és a kormány fizeti az ellátási költségeket – közölte Heru Budi Hartono, Jakarta ügyvezető kormányzója újságírókkal.

A Pertamina, amely korábban közölte, hogy a tűz keletkezésének okát vizsgálják, a kora esti órákban jelentette be, hogy sikerült megfékezni a lángokat.

Nicke Widyawati, a Pertamina vezérigazgatója bocsánatot kért a tűzért, és belső vizsgálatot ígért a hasonló esetek megelőzése érdekében.

Az indonéz energiaügyi minisztérium szerint az üzemanyagraktár kapacitása meghaladja a 300 millió litert. A raktárból látják el Indonézia szükségleteinek 25 százalékát. A vállalat közölte: Jakartában zavartalan marad az ellátás, mert más tárolókból biztosítják.

(MTI)

A képen tűzoltók és mentõk a helyszínen 2023. március 3-án, miután tűz volt egy jakartai üzemanyagraktárban. Leglább 16 ember életét vesztette, mintegy 50 megsérült. Forrás: MTI/EPA/Mast Irham

Iratkozzon fel hírlevelünkre