Lövöldözés történt egy németországi általános iskola közelében

Egy alsó-szászországi általános iskola közelében lövöldözés történt Németországban, ketten életveszélyesen megsebesültek.

Az eset a Bramsche nevű, Osnabrück mellett fekvő kisvárosban történt, a riasztás reggel fél 8 körül érkezett a rendőrséghez.

Az osnabrücki ügyészség tájékoztatása szerint egy 81 éves férfi a nyílt utcán több lövést leadott, megsebesítve egy 16 éves fiút, majd maga ellen fordította fegyverét.

Mindkettejüket életveszélyes állapotban szállították kórházba, mentőhelikopterrel.

A Norddeutscher Rundfunk (NDR) regionális közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint a lövöldözés egy általános iskolával szemben történt. Az iskolát nem érintette a bűncselekmény, és a környék lakosságát sem fenyegette veszély. A tanítást felfüggesztették, pszichológusok foglalkoznak a diákokkal és tanárokkal, akik szemtanúi voltak az esetnek.

(MTI)

A címlapképen házkutatást végző rendőrök láthatók Berlinben 2022. december 7-én, amikor a német rendőrség az ország 130 pontján rajtaütést hajtott végre a Birodalom Polgárai (Reichsbürger) nevű szélsőjobboldali mozgalom ellen. Forrás: MTI/EPA/Filip Singer

Iratkozzon fel hírlevelünkre