Élőben közvetítik a keresztutat egy óvóhelyről

Az ukrajnai Karitas-SPES február 24-én este, magyar idő szerint 7 órától élőben közvetíti a YouTube-on a keresztút imádságot, amelyre mindenkit hívnak, aki a háború kitörésének évfordulóján a mihamamarabbi békéért imádkozna.

2022. február 24-én, pontosan egy évvel ezelőtt tört ki az orosz-ukrán háború, amelyben eddig több mint 300 ezer katona vesztette életét. A Karitas-SPES egyenesen Ukrajnából, egy óvóhelyről közvetíti a keresztút imádságot, amely a „366. stáció” elnevezést kapta, utalva arra, hogy az elmúlt 365 nap Ukrajna kálváriájának 365 állomása volt.

A YouTube videó alatti leírásban a Karitas megköszöni az embereknek, hogy imáikkal támogatták segítő munkájukat az elmúlt 365 napon és kérik, csatlakozzanak minél többen ezen a 366. állomáson is.

Február 24. nem csak a háború kitörésének évfordulója, de az idei nagyböjt első pénteke is. A szervezők azért döntöttek úgy, hogy egy óvóhelyről közvetítik az imádságot, mert „a háború idején az óvóhely rengetegszer szolgált  templomként, ahol Istenhez szólhatunk” – nyilatkozta Vjacseszlav Grinevics atya, az ukrajnai Karitas-SPES vezérigazgatója.

A keresztút ezen a linken lesz követhető február 24-én este 7 órától.

A címlapkép forrása: Pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre