Béketeremtésre hív a Mária Rádió

A Mária Rádió mindenkit arra kér, hogy imádkozzon és tegyen azért, hogy növekedjen a béke a Földön – írják közleményükben az egy éve húzódó orosz-ukrán háború kapcsán. A Mária Rádió idei évének fő hangsúlya a béke ilyen jellegű elősegítése.

 

A felhívás célja, hogy minél többen kifejezzék szolidaritásukat a háborúban szenvedőkkel, felajánlják imádságukat és saját életük béke teremtő tetteit, illetve osszanak meg olyan történeteket amikor sikerült békét teremteni a saját kapcsolataikban. A műsornapon megszólalnak kárpátaljai magyarok, az ukrán és a világ más Mária Rádióinak vezetői, a személyes béketeremtés szakértői (papok, pszichológusok, szervezetfejlesztők) valamint a hallgatók. A Mária Rádió kéri, hogy a felhíváshoz való csatlakozás jeleként február 24-én este 8-kor gyújtsunk mécsest ablakainkban.

Gondoljuk át, hogy az önmagunkkal, embertársainkkal, a teremtett világgal vagy Istennel való kapcsolatunkban hol van feszültség, békétlenség. Majd imádkozzunk és cselekedjünk. Például egy fájó bántás megbocsátásával, a hála kifejezésével, elegendő idő ajándékozásával vagy egy régóta halogatott fontos döntés meghozatalával…

– írják.

Forrás: Mária rádió közleménye

A címlapkép forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre