A házassághoz elengedhetetlenek a kompromisszumok

Nagy-Vargha Zsófia, a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelős helyettes államtitkára és férje, Nagy Zoltán, a Davis Kupa-válogatott szövetségi kapitánya a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) Házasság hete alkalmából készült Nekem a házasság című kisfilmjében beszéltek a kapcsolatukról és a házasságukról.

Nagy-Vargha Zsófia még gimnazista volt, amikor megismerte Zoltánt, azonnal egymásba szerettek. Már a kapcsolatuk elején tudták, hogy házasságban, nagycsaládban szeretnének együtt élni. A helyettes államtitkár szerint jó döntés volt fiatalon gyermeket vállalni. Három fiúkkal ma már közösen tudnak sportolni, utazni, sőt a legnagyobbal akár a közéleti kérdésekről is el lehet beszélgetni. Azt vallja, hogy a házasság egy csapatjáték, amiben a férjére mindig számíthat, még akkor is, ha munkája miatt kevesebb időt tud a családdal tölteni.

„Zoli egy igazán jó apa, aki jó értelemben mindent megad a gyermekeinknek. Még fáradtan is kimegy labdázni, ha kérik a fiúk.” – mondta a Nagy-Vargha Zsófia.

Nagy Zoltán, aki kilenc évvel idősebb feleségénél, arról beszélt, hogy mindketten olyan családból származnak, ahol a házasság értéknek számít. Ezek alapján építették saját kapcsolatukat és élik meg házasságukat minden nap.

„Az igazi házastárssal lehet közösen tervezni, megerősíthetik egymás hitét.” 

Nagy Zoltán szerint a kölcsönös szeretetnek és egymás támogatásának mindvégig meg kell lennie, ehhez pedig elengedhetetlen a kompromisszum.

A Kopp Mária Intézet Nekünk a házasság című videója elérhető a KINCS honlapján és közösségi média csatornáin.

A jó házasságért minden nap dolgozni kell

Nagy veszélyben a magyar fiatalok

Fűrész Tünde: A házasságkötések reneszánszát éljük

Címlapkép: Tóth Gábor/Vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre