A Terrorelhárítási Központ speciális mentési egysége is segít Törökországban

Tegnap este indult útnak a TEK Törökországba, hogy a Hunor mentőcsapattal együtt segítséget nyújtson a földrengéssel sújtott területeken – adta közre a hírt a Belügyminisztérium államtitkára, Rétvári Bence Facebook oldalán.

A Terrorelhárítási Központ speciális mentési egysége öt orvosból, egy ápolóból és további tíz, alpintechnikában jártas, felkészült szakemberből áll. A szakemberek csoportja a helyszínre érkezve csatlakozik a mentési munkálatokhoz.

Átlépte a négyezret a Törökországot és Szíriát sújtó hétfői földrengés halálos áldozatainak száma. Ahogy korábban beszámoltunk róla, hétfő reggel 7,8-as erősségű földrengés rázta meg Törökország déli, középső részét és Szíria északnyugati sarkát. Az amerikai földtani intézet (USGS) adatai szerint ez volt 2021 nyara óta a legerősebb mért földmozgás, amelyet további, erős utórengések követtek. 

Elindult a magyar mentőcsapat Törökországba

Már hétfőn elindult a Hunor mentőszervezet csapata Budapestről Törökországba, a földrengés áldozatainak megsegítésére. Tegnap további szervezetek mentőegységei is a helyszínre indultak. A civil kutató-mentő csapatok minden felmerülő költségét Magyarország Kormánya a Hungary Helps programon keresztül biztosítja.

A Hungary Helps azonnali támogatást nyújt a törökországi és szíriai bevetésre induló mentőcsapatoknak

Forrás: Facebook/Rétvári Bence

Iratkozzon fel hírlevelünkre