A Hungary Helps azonnali támogatást nyújt a törökországi és szíriai bevetésre induló mentőcsapatoknak

Azbej Tristan: Imádkozzunk az áldozatokért, hozzátartozóikért és a mentésben résztvevőkért!

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a Hungary Helps – Magyarország segít Programon keresztül összesen 40 millió forint értékben azonnali támogatást nyújtott a magyar orvosi és műszaki civil mentőcsapatok törökországi bevetése érdekében – írta Facebook oldalán Azbej Tristan.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára bejegyzésébenözölte: „További 50 millió forint értékben támogatjuk a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot az észak-szíriai veszélyhelyzetbe került emberek orvosi ellátásának biztosítása érdekében. Ma reggel, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a támogatásban részesült, kiinduló magyar mentőcsapatok tagjaival találkoztam, megköszöntem áldozatos munkájukat és Isten áldását kértem szolgálatukra. Imádkozzunk az áldozatokért, hozzátartozóikért és a mentésben résztvevőkért!”

Azbej Tristan kiemelte, hogy Magyarország Kormánya a Hungary Helps programon keresztül minden anyagi segítséget megad a Törökországban szolgáló kutató-mentőknek. Így a programon keresztül biztosítják többek között az Életjel Alapítvány, a Baptista Szeretetszolgálat és a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat csapatainak minden felmerülő költségét.

Forrás, fotó: Facebook/Azbej Tristan

Iratkozzon fel hírlevelünkre