A szörföző transz nők már versenyezhetnek a női osztályokban

A World Surf League (a professzionális szörfösök irányító testülete) bejelentette, hogy a jövőben transznemű nők is indulhatnak majd a versenyeken a női osztályokban.

Az új szabály ellen Bethany Hamilton profi szörfös is szót emelt a közösségi médián keresztül, mivel úgy véli ez nem jelent jó kilátásokat a női szörfözés jövőjére. A sportoló több mint tizenöt éve versenyez, de kijelentette, ha megmarad ez a szabályozás, ő maga nem vesz részt a World Surf League-ben.

Bethany Hamilton azt is sérelmezte, hogy a testület a sportolók megkérdezése nélkül vezette be az új rendszert és nem gondolja, hogy csupán a hormonszint az, ami meghatározza ki férfi és ki nő.

A sportoló úgy véli a legméltányosabb megoldás az lenne, ha egy harmadik osztályt is indítanának, hogy mindenki megmutathassa a tehetségét.

Bethany Hamilton fontosnak tartotta, hogy felszólaljon az ellen, hogy transz nők is részt vehessenek a női versenykategóriákban, mivel úgy gondolja, sokan nem teszik ezt meg, mert félnek, hogy kiközösítik őket a véleményük miatt.

Forrás: foxnews.com

A címlapkép forrása: Pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre