Kutató-mentő csapatot küld Törökországba a Magyar Református Szeretetszolgálat

A segélyszervezet MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták: a 7,8-as erősségű, Törökországot és Szíriát sújtó hétfői földrengés után az egyik legnagyobb kihívás a romok alá szorult áldozatok felkutatása. A mentést tovább nehezíti a fagypont körüli időjárás, így kiemelten fontos, hogy minél előbb megtaláljanak mindenkit.

A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány Kutató Mentő Alakulata ebben a munkában vesz részt 7 tagú csapatával és két nemzetközi minősítésű keresőkutyával – írták.

Kitértek arra: a tragédia áldozatainak javára adománygyűjtést is hirdet a szeretetszolgálat, melynek bevételét átmeneti szállások és ellátás biztosítására fordítják a mindenüket elvesztett embereknek.

Adakozni bankkártyával az adomany.jobbadni.hu oldalon, átutalással a Magyar Református Szeretetszolgálat CIB banknál vezetett 10702019-85008898-51100005 számlaszámon lehet, a közleményben az „Adomány-Földrengés” feltüntetésével. Továbbá a 1358-as adományvonal felhívásával 500 forinttal támogathatók a bajbajutottak.

(MTI)

A címlapképen mentőcsapat száll fel egy svájci repülőgépre, amely segélyszállítmánnyal megrakodva indul Törökországba a zürichi repülőtérről 2023. február 6-án, miután több erős földrengés rázta meg Törökország délkeleti és Szíria északi részét. Forrás: MTI/EPA/Keystone/Michael Buholzer

Iratkozzon fel hírlevelünkre