A KDNP 2022-re Csongrád-Csanád vármegye egyik legjelentősebb pártjává vált

A többéves építkezés eredményeként 2022-re a Kereszténydemokrata Néppárt Csongrád-Csanád vármegye legjelentősebb pártjainak egyikévé vált – hangzott el a párt helyi évértékelőjén.

A KDNP közleményében kiemelte, az előző évben a választásokat is sikerrel vette a kisebbik kormánypárt, ugyanis nyolc év után újra lett KDNP-s képviselője Csongrád-Csanád vármegyének, illetve Szegeden az időközi önkormányzati választáson is a KDNP jelöltje nyerte el a szavazók bizalmát. A szervezeti bővülés is folytatódott 2022-ben: Maroslelén, Derekegyházon és Zsombón is önálló KDNP-szervezet alakult.

A megye lakosságának háromnegyede ma már olyan településen él, ahol a KDNP-nek működik helyi csoportja.

A Kereszténydemokrata Néppárt markánsan van jelen az önkormányzatokban is: a párt adja a megyei önkormányzat egyik alelnökét Polner Eörs személyében, továbbá négy polgármester, alpolgármesterek és önkormányzati képviselők dolgoznak KDNP-s színekben közösségük fejlődéséért, az itt élők életének jobbá tételéért – emelték ki az évértékelőn. Jelezték, a KDNP – a kereszténydemokrata alternatívát hangsúlyosan megjelenítve – a Fidesszel szövetségben 2023-ban is az itt élők boldogulásáért, a települések jövőjéért fog dolgozni a megyei és helyi önkormányzatokban – közölte Haág Zalán, a KDNP megyei szervezője lapunknak.

A címlapképen a KDNP Csongrád-Csanád vármegyei szervezetének ülése 2022-ben. Fotó: Haág Zalán

Iratkozzon fel hírlevelünkre