„Funkcionális analfabétákat” vettek fel a londoni rendőrséghez a sokszínűség nevében

A londoni hatóság kifejezetten odafigyel a tisztjeinek sokszínűségére. Jelenleg 17 százalékuk úgynevezett BAME, azaz fekete, ázsiai és kisebbségi etnikumú. Most az az újdonság, hogy  „funkcionálisan analfabéta” tiszteket is felvesznek, állítja Matt Parr rendőrségi tisztviselő.

A férfi a Telegraph-nak úgy fogalmazott, hogy szerinte nemes és helyes az a cél, hogy a rendőrségnél növelni kívánják az etnikai kisebbségek számát, ugyanakkor figyelmeztetett, hogy ez nem mehet a színvonal kárára.

Teljes mértékben támogatjuk azt az elképzelést, hogy Londont – amely valószínűleg a következő évtizedben egy fehér kisebbségi város lesz – ne egy túlnyomórészt fehér rendőrség felügyelje

– mondta Parr, hozzátéve ugyanakkor, hogy emiatt fennáll annak a kockázata, hogy alkalmatlan embereket vesznek fel. A tisztviselő úgy fogalmazott: hallott olyan tisztjelöltekről, akik papíron funkcionális analfabéták, és ez már most hatott a testület működőképességére, hiszen egyes területeken már a bűnügyi jelentések megírása is nehézkessé vált, jegyezte meg. 

2021-ben célként tűzte ki, hogy 2023-ig a testület tisztjeinek negyven százaléka a fekete, ázsiai és etnikai kisebbségi csoportokból (BAME) származzon. Jelenleg ugyanakkor a Londonban szolgálatot teljesítő nem fehér bőrű rendőrök száma még mindig kevesebb, mint 17 százalék. A Breitbart szerint a londoni rendőrség a sokszínűség növelésére az utóbbi években több milliós összegeket költött el.

Forrás: V4NA Hírügynökség, Breitbart

A címlapkép forrása: Getty Images

Iratkozzon fel hírlevelünkre