Az amerikaiak örülnek, hogy az Északi Áramlat már használhatatlan 

Tavaly szeptember végén robbantották fel az Északi Áramlatot, amely Oroszországból szállított gázt Németországba. Nem tudni, hogy ki volt a tettes, azonban Joe Biden elszólásai alapot adtak a pletykáknak, most pedig Victoria Nuland tett rá egy lapáttal. 

Korábban már az amerikai külügyminiszter is megszólalt, aki nagy lehetőségnek nevezte a helyzetet, de Liz Truss, a korábbi brit miniszterelnök is szóba került, a volt lengyel külügyminiszter pedig egyenesen hálálkodott az USA-nak a robbantás után. 

A Mandiner közölt egy Twitteren megjelent videót, amelyen Victoria Nuland is örömét fejezte ki egy szenátusi meghallgatáson.

„Cruz szenátor úrhoz hasonlóan én is, és szerintem a kormányzat is nagyon örül annak, hogy az Északi Áramlat 2 most már – ahogyan Ön is szereti mondani – egy fémdarab a tenger fenekén” – mondja a videóban Nuland.

Victoria Nuland jelenleg az amerikai külügyminisztérium politikai ügyekért felelős államtitkára, aki 2014-ben, a Majdan-forradalom idején Amerika eurázsiai ügyekért felelős külügyi államtitkára volt. 

Forrás: Mandiner

A címlapképen Victoria Nuland, az amerikai külügyminisztérium európai és eurázsiai ügyekért felelős államtitkár-helyettese a Tarasz Sevcsenko Kijevi Nemzeti Egyetem diákjai előtt tart előadást 2014. október 7-én. Forrás: MTI/EPA/Tecjana Zenkovics

Iratkozzon fel hírlevelünkre