Fabiny Tamás kapta a Both Antal református alapítvány díját

Kitüntették Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspökét a református Both Antal Teológiai és Kulturális Alapítvány Pro Unitate in Christo (A Krisztusban megélt egységért) díjával. Az elismerést január 22-én, vasárnap este, a Debreceni Református Nagytemplomban, az ökumenikus imahét záró istentiszteletén adták át.

A díjat Fekete Károly tiszántúli református püspök és Kustár Zoltán kuratóriumi elnök nyújtotta át. A Both Antal kuratóriuma 2018-ban alapította a díjat, amelynek elsődleges célja az ökumenikus, felekezetközi párbeszéd szimbolikus elősegítése, mindenekelőtt a katolikus és a református egyház között.

Az évente egy személynek adományozható díjat eddig Kránitz Mihály római katolikus teológusnak, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem professzorának; Bóna Zoltán református lelkésznek, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) volt főtitkárának, a Theologiai Szemle szakfolyóirat főszerkesztőjének; valamint Benyik György római katolikus plébánosnak, teológiai tanárnak ítélték oda.

(MTI)

A címlapképen Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke (b) átveszi a Pro Unitate in Christo díjat Fekete Károlytól, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspökétől (k) és Kustár Zoltántól, a Both Antal Teológiai és Kulturális Alapítvány kuratóriumi elnökétől (j) az Ökumenikus Imahét záró alkalmán a debreceni református nagytemplomban 2023. január 22-én. MTI/Vajda János

Iratkozzon fel hírlevelünkre