Trombitás Kristóf: A német sajtó is no-go zónákról beszél

Eljött az idő, amikor már a nyugati sajtó is megírja bizonyos szituációkban az igazságot. Persze korántsem azért, mintha ezzel bármi, jó értelemben vett tájékoztató céljuk is volna. Egészen leegyszerűsítve, ha bármi olyat látunk nyugati sajtóterméktől, amely fedi a valóságot, az egyetlen dologról szólhat: az események már olyan fázisba jutottak, amikor nincs mit tenni.

Mármint a köznapi embereknek. Mert ameddig lehetett volna, addig minden erővel azon dolgoztak, hogy a problémát negligálják. Bagatellnek, komolyan vehetetlennek állítsák be, olyasminek, amivel nagyon maximum csak alufóliasisakos elmebetegek foglalkoznak. Aztán, ha az események láncolata szerintük már visszafordíthatatlan, akkor jöhetnek a töredelmes belátások.

Ennyi ez és nem több.

Miért a felvezetés? Mert immár a Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint is beszélni kell arról, hogy no-go zónák alakultak ki Németországban, amely arab és török bevándorlóknak köszönhető, “az erőszakos bűnözők származása pedig nem lehet tabutéma”. Ezt ők írják le, így, ezekkel a szavakkal.

A lap emlékeztet rá, hogy aki erről beszél, azt – hibásan -, még mindig rasszistának bélyegezhetik a közösségi oldalakon, pedig nyilvánvaló, hogy a tömeges integráció nem sikerült.

A tudósítás szerint a probléma hatalmas és vannak olyan területek, ahova a rendőrautók sem merészkednek be, mert azonnal nekik támad 30-40 ember.

Tisztában van vele a magyarországi dollármédia is, hogy miket írnak nyugaton vagy addig még nem jutottak el a Google Translate-tel? Mert akkor az illusztrációként mutatott cikkek igen hamar eltűnnek, ha más lesz a megbízás tárgya.

A nyugati közvélemény egy részét nem lehet már a szokásos hazugságokkal elaltatni. Ez nem változtat semmin és nem ad új támpontokat, ám a jövőben érdekes vargabetűket láthatunk a magyarországi dollármédiától. Úgyhogy senki se lepődjön meg, ha már akár ebben az évben is arról olvashat a Telexen vagy éppen a 444-en, hogy bizony, bizony, a migrációnak nem teljesen és kizárólag pozitív hatásai lehetnek. Persze, 2015-ben nem ezt írták, de arra apellálnak, hogy arra már senki sem emlékszik.

Mi igen.

Iratkozzon fel hírlevelünkre