Humanitárius település címre írt ki pályázatot a Magyar Vöröskereszt

Humanitárius település címre írt ki pályázatot a Magyar Vöröskereszt; a beérkező munkákban azt vizsgálják, hogy az adott közösség mennyire tevékenyen vesz részt a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt programjaiban, különösen a véradásban, az önkéntes munkában és az elsősegélynyújtásban.

Pályázni március 31-ig lehet.

A humanitárius szervezet pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a sikeresen pályázók egy évig viselhetik az elnevezést. Azon település, amely kettő vagy több alkalommal is elnyeri a minősítést, jogosult lesz márványtábla kitételére, illetve a határmenti üdvözlő tábláján a Humanitárius település jelzés elhelyezésére.

Bármely település – falu, község, város vagy városrész, kerület vagy kerületrész – pályázhat március végéig online vagy postai úton. Eredményhirdetés májusban lesz.

Az utóbbi több mint 15 évben összesen 53 hazai település nyerte el a Humanitárius település címet – írták.

(MTI)

A címlapképen a Magyar Vöröskereszt autója a Búzakalász 66 Felcsút Kft. göböljárási telephelyén 2020. december 12-én. A Mészáros Csoport a Magyar Vöröskereszt segítségével 70 tonnányi élelmiszeradományt juttat el karácsonyig a rászorulókhoz. Forrás: MTI/Vasvári Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre