Legalább nyolc ember meghalt a Martin Luther King napi ünnepségen Floridában 

Egy ember válságos állapotban van, négy másik pedig megsérült a lövöldözést követő káoszban, miután „valamilyen nézeteltérés” miatt lövések dördültek a floridai Ilous Ellis Parkban tartott Martin Luther King Jn. napi ünnepségen – számolt be a CBSNews. 

A seriffi hivatal közlése szerint nyolc embert szállítottak kórházba lőtt sebekkel, egy ember állapota válságos. A seriff helyettesen elmondta, hogy valószínűleg több tettes lehet. Jelenleg nem tudni, hogy őrizetbe vettek-e valakit, vagy azonosítottak-e gyanúsítottat vagy gyanúsítottakat.  Hozzátette, hogy mind a nyolc ember, aki lőtt sebeket szerzett, felnőtt volt, viszont az események után kialakult pánikban egy fiatal is megsérült.  

Hester seriffhelyettes szerint két helyettes biztosította a rendezvényt, de egyikük sem látta a lövöldözőt vagy a lövöldözőket, és az esemény után azonnal indultak segítséget nyújtani a sérülteknek.  Elmondta, hogy sajnálatos és szomorú, hogy egy olyan ember ünneplése közben, aki a békét és az egyenlőséget képviselte, egy nézeteltérés fegyverhasználathoz és erőszakhoz vezet. 

Forrás: CBSNews

A címlapképen a helyszínt zárja le rendőrségi szalag a floridai Fort Pierce-ben elkövetett lövöldözés helyszínén 2023. január 17-én hajnalban. Forrás: MTI/EPA/Cristobal Herrera Ulashkevich

Iratkozzon fel hírlevelünkre