Ceglédi Zoltán Jakab Péternek: Elmész ám te a francba

A politológus egyetlen okból támogatná az új választást: „a Jakab Párt ekkor pontosan nulla darab képviselőt küldene a parlamentbe”. Az új választásokkal viszont „a legtöbb, amit el lehetne érni, hogy nem 2026 tavaszáig, hanem 2027 őszéig biztosan Fidesz-kormány maradna, méghozzá négyötödös többséggel”. 

A jászberényi időközi önkormányzati választáson Budai Lóránt, a Közösen Jászberényért Egyesület indulója nyert, Jakab Péter pedig azonnal reagált is az ügyre: „A Fidesz legyőzhető! Új választást!” – írta a közösségi oldalára. 

Ceglédi Zoltán nem hagyta szó nélkül a dolgot, és számos kérdést tett fel a Nép Pártján Mozgalom vezetőjének, miután nemes egyszerűséggel elküldte a francba. 

„Miután szétvered, elárulod és odahagyod a Jobbikot, mindenféle Fidesz-bérencnek nevezed a volt pártodat, most, hogy időközin a Jobbik mellett kitartó polgármester győzelmet arat, kiposztolsz egy ilyet? Mit tettél te hozzá a jászberényi sikerhez, hm? És még most sem tudod leírni, hogy gratulálsz Budai Lórántnak? Hogy egy jobbikos győzte le a Fideszt? Legalább a nevét?” – kérdezte.  

Ceglédi azt is megosztotta, hogy egyetlen oka lenne annak, hogy támogatná az előrehozott választást, ez pedig az, hogy „a Jakab Párt ekkor pontosan nulla darab képviselőt küldene a parlamentbe, és emberünk ezt a semmirevaló óbégatást végre nem közpénzen, nem mentelmi joggal művelné”.  

Hozzátette, hogy „egyébként az előrehozott választással vagdalkozni ostobaság. Nincs végiggondolva, kiszámolva. A legtöbb, amit el lehetne érni vele, hogy nem 2026 tavaszáig, hanem 2027 őszéig biztosan Fidesz-kormány maradna, méghozzá négyötödös többséggel. De ezt ez az ostoba barom már nem teszi hozzá”.  

A címlapképen Jakab Péter független képviselő felszólal napirend után az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. október 10-én. Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre