Tisztelt HVG! Most akkor ki pontatlan, ki csúsztat szándékosan?

Kedden jelent meg oldalunkon, hogy Rétvári Bence szerint a gyermekek nevelése nem az NGO-kra tartozik. Cikkünk megjelenése után a HVG írt arról, hogy Rétvári Bence államtitkár általunk szemlézett posztja tele van jó esetben félreértéssel és pontatlansággal, rosszabb esetben szándékos csúsztatással, és ezt egy minimális utánajárással kideríthettük volna. Így tettünk!

Rétvári az LMBT szervezeteknek a gyermeknevelésről

“Az LMBT szervezetek nem tiszteletben tartani, hanem kijátszani akarják a gyermekvédelmi törvényt” – közölte Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a hét elején Facebook oldalán, reagálva arra, hogy a Labrisz Leszbikus Egyesület szexuális nevelést célzó programokat hirdetett szülők, pedagógusok és fiatalokkal foglalkozók számára.

Rétvári az LMBT szervezeteknek: A gyermek nevelése nem az NGO-kra tartozik

Az államtitkár Facebook-bejegyzéséről írt cikkünk után a HVG az online oldalán arról írt, hogy Rétvári Bence általunk szemlézett posztja tele van jó esetben félreértéssel és pontatlansággal, rosszabb esetben szándékos csúsztatással, és ezt egy minimális utánajárással kideríthettük volna. Íme a hvg.hu-ról az említett szövegrész:

“A KDNP-s kormánytag Facebook-bejegyzéséről cikket írt a Vasárnap című kormányközeli keresztény lap, annak ellenére, hogy minimális utánajárással kiderül: Rétvári posztja tele van jó esetben félreértéssel és pontatlansággal, rosszabb esetben szándékos csúsztatással, de logikai következetlenséggel biztosan. Rétvári ugyanis arról ír, hogy „a Labrisz Egyesület bejelentette, hogy a botrányos LMBT mesekönyv után ismét az iskolákat vennék célba (…) arra képeznének ki tanárokat, hogyan tanítsák az órákon az LMBT mesekönyvet. Ebből is látható, hogy a könyv létrehozatalának célja a gyerekek iskolai átnevelése volt, bár ezt hónapokig folyamatosan tagadták. Valójában a Labrisz Egyesület az Amnesty International Magyarország szakembereivel közösen egy iskolán kívüli, 16 órás képzési programot ajánl pedagógusoknak, a mesekönyvről szó sem esik.”

Megfogadtuk a HVG tanácsát és (ismét) utánajártunk

Úgy tűnik, hogy a HVG már olvasni is elfelejtett, ugyanis a Labrisz Leszbikus Egyesület decemberben az alábbiak szerint válaszolt a képzéseikre vonatkozóan a Telex újságírójának, kiemelve, hogy még általános iskolás tanárokat is képezne az LMBT mesekönyvre:

“A Meseország meséivel kapcsolatban is tartunk képzéseket pedagógusoknak, arról, hogy hogyan lehet felhasználni a meséket órákon különböző emberi jogi témák megvitatására. Ezeken általános iskolás pedagógusok is vannak, mert ugye ezek mesék. Általános iskolákba egyébként a Melegség és megismerés programot soha nem hívták meg, merthogy „az nem kisgyerekeknek való téma”, ami persze hülyeség, mert az életkornak megfelelő módon ezekről a témákról egészen kis kortól is lehet beszélni.”

Most akkor ki pontatlan, ki csúsztat szándékosan?

Biztos jó ötlet jelenleg az Amnesty International magyar szervezetét kiemelni?

Még abszurdabb, hogy a HVG kiemeli az Amnesty International Magyarország szerepét egyes pedagógusképzési programokban, ugyanis a szervezet körül komoly botrány robbant ki néhány napja: a hírek szerint “a szervezet több vezetője nyomást gyakorolt a beosztottjára, hogy hagyja abba a gyermeke szoptatását, de másokat is folyamatosan szóban inzultált és diszkriminált. Összesen öt női munkavállaló tapasztalt hasonlókat a beszámolók szerint, akik azóta távoztak is a szervezettől” – olvasható a Világgazdaság oldalán.

Iratkozzon fel hírlevelünkre