Rétvári az LMBT szervezeteknek: A gyermek nevelése nem az NGO-kra tartozik

A Labrisz Leszbikus Egyesület szexuális nevelést célzó programokat hirdetett szülők, pedagógusok és fiatalokkal foglalkozók számára. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára ezért úgy gondolja, hogy az LMBT szervezetek nem tiszteletben tartani, hanem kijátszani akarják a gyermekvédelmi törvényt. 

„Láthatóan az LMBT szervezetek nem tiszteletben tartani, hanem kijátszani akarják a gyermekvédelmi törvényt, és 3 millió 610 ezer ember egyértelmű véleményét a népszavazáson”

írta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a közösségi oldalára. 

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Labrisz Leszbikus Egyesület szülőknek szóló, szexuális nevelést célzó program elindítását tervezi, mindamellett, hogy már folyamatban van egy projekt, amely keretében 16 órás ingyenes továbbképzést tartanak a tanároknak, hogy a jövőben könnyebben eligazodjanak az LMBTQ-fogalmak világában. Ez utóbbi lebonyolításban a Labrisz Leszbikus Egyesületnek az Amnesty International segít. Budapest után az Európai Bizottság által finanszírozott képzési program már Pécsen és Szegeden is elérhető. 

Szülőket és tanárokat érzékenyítene a Labrisz Leszbikus Egyesület

Rétvári Bence a közösségi oldalán úgy reagált, hogy különösen ijesztő, hogy a Labrisz Egyesület képviselője amellett érvelt, hogy minél fiatalabb korban, az általános iskola alsóbb osztályaiban már megkezdenék a gyerekek LMBT-nevelését.

Hozzátette, hogy egyértelműnek kell lennie, hogy a gyermekvédelmi törvény továbbra is véd minden iskolás gyereket, továbbra sem tarthatnak az iskolákban foglalkozásokat az LMBT szervezetek, ezért ezután is azt kérik a szervezetekről, hogy tartsák távol magukat az iskoláktól, ne akarják a szülők tudta nélkül, és akár akaratuk ellenére az LMBT ideológiát ráerőltetni kisgyermekekre. 

„A felnőttek olyan életet élnek, amilyet gondolnak, de a gyermekeket hagyják békén, a gyermek nevelése a családra, és nem az NGO-kra tartozik” – jelentette ki.  

A címlapképen Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatót tart „A még elégséges szolgáltatás mértéke a köznevelési intézményekben megtartott sztrájk esetén az Alkotmánybíróság határozatának ismeretében” tárgykörben a Belügyminisztériumban 2022. december 9-én. Forrás: MTI/Kovács Attila

Iratkozzon fel hírlevelünkre