Tömeggyilkos tálibot fogtak el a szerb-magyar határ közelében

A szerb kommandósok által elfogott sorozatgyilkos korábban amerikai és francia katonákat mészárolt le, míg a társa, egy nyugalmazott tábornok, akit éppen a szélsőséges nézetei miatt bocsátott el az afgán hadsereg, olvasható az Infostarton.

A veszélyes afgánokat szerb-magyar határnál lévő kerítés állította meg. A portál szerint a radanovaci erdőben és a közeli, romos tanyákon bujkálókat, ott csaptak le rájuk a kommandósok.

A szerb védelmi miniszter, Milos Vucsevics azt közölte, hogy a két férfi elfogása veszélyes volt, mert automata fegyvereik voltak.

Amikor azonosították őket, kiderült, hogy a francia hatóságok nemzetközi elfogatóparancsa alapján terrorizmus gyanúja miatt körözés alatt állnak.

Egyikük, Mer Hamza, az afgán hadsereg nyugalmazott tábornoka, a társa pedig Abdul Bashir, aki mesterlövészként szolgált. A Kapitány becenevű férfiről az afgán hadsereg és a sajtó azt állította, hogy meghalt. A két elfogott férfi a kiadatását már kérte is Franciaország.

(MTI)

A képen iszlamista szélsőséges tálib fegyveresek járõröznek Kabulban 2021. augusztus 16-án. Előző nap tálib fegyveresek behatoltak az afgán fővárosba és elfoglalták az afgán kormányerők által elhagyott kormányzati intézményeket. Forrás: MTI/EPA/STRINGER

Iratkozzon fel hírlevelünkre