Az Év Sportolója Gála – A férfiaknál Liu Shaoang, Milák és Szilágyi került az első háromba

A férfiaknál a rövidpályás gyorskorcsolyázó Liu Shaoang, az úszó Milák Kristóf és a kardvívó Szilágyi Áron, a nőknél az öttusázó Gulyás Michelle, a tornász Kovács Zsófia és az atléta Kozák Luca került a legjobb három közé a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) 65. alkalommal kiírt Év sportolója-szavazásán.

Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke és Csisztu Zsuzsa, a magyar, valamint a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) alelnöke pénteken sajtótájékoztatón jelentette be a kategóriák három jelöltjét. Előbbi jelezte, hogy 423 szavazat alapján alakult ki a sorrend.

A gálát január 9-én, hétfőn 20 órától tartják a Magyar Állami Operaházban, a díjátadók között lesz Novák Katalin köztársasági elnök és Fabio Capello, a Real Madrid labdarúgócsapatának korábbi vezetőedzője is.
A másfél órás gálaműsort élőben közvetíti az M4 Sport.

(MTI)

A címlapképen Baji Balázs világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó, Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója, Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke, Csisztu Zsuzsa, a magyar, valamint a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) alelnöke és Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke (b-j) a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) és az M4 Sport Az Év Sportolója Gálájának sajtótájékoztatóján a Magyar Állami Operaházban 2022. december 30-án. Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Iratkozzon fel hírlevelünkre