Áramfejlesztőket és üzemanyagtartályokat visz a Máltai Szeretetszolgálat Kárpátaljára

Telepíthető és hordozható áramfejlesztőket, ezerliteres tartályokat és az eszközök feltöltését segítő, a gépjárművek otthoni tankolására is alkalmas mobil üzemanyagtöltő berendezést szállít Kárpátaljára a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

A segélyszervezet szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták, hogy a térségben hetek óta csak napi néhány órán át működik az energiaszolgáltatás. Az áramfejlesztők a beregszászi máltai szervezet koordinálásával a karitatív létesítmények, szociális ellátást nyújtó és oktatási intézmények működését teszik biztonságosabbá.
Az energiaszolgáltatás – folytatták – sokszor csak az éjszakai órákban áll helyre Beregszászon, máskor kora hajnalban tér vissza az áram, az emberek ekkor tudják használni a háztartási gépeket, illetve feltölteni akkumulátorról működő eszközeiket. Makuk János, a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat vezetője úgy tájékoztatott, hogy sok városi szervezet, több iskola, óvoda és szociális feladatot ellátó intézmény kért tőlük áramot, vagy áramfejlesztő eszközt mindennapos működéséhez – tudatták.

A szeretetszolgálat saját tevékenységének fenntartásához is szükségessé vált a napközbeni energiaellátás megszervezése, hogy tovább működjenek a magányos idős embereket, a fogyatékos gyermekeket nevelő családokat és a leginkább rászoruló embereket támogató szolgálatok, és a lakosság ellátásában egyre jelentősebb szerepet játszó élelmiszeradományok kiosztását is folytathassák. Ez utóbbi tevékenységet a heti váltásokban Magyarországról érkező önkéntesek közreműködésével tartják fenn

– áll a kommünikében. A közlemény szerint a szeretetszolgálat szerdán áramfejlesztő készülékeket, az aggregátorok üzemanyag-ellátásához egyköbméteres tartályt, illetve mobil üzemanyagtöltő berendezést szállított Beregszászra. Ez utóbbi eszköz akár egy furgon csomagtartójában házhoz vihető mozgó benzinkútként működtethető készülék, amely az áramfejlesztők feltöltését teszi lehetővé, de gépjárművek tankolására is alkalmas. Emlékeztettek arra, hogy a szeretetszolgálat a háború kitörése óta ezer raklapnyi segélyszállítmányt küldött Ukrajnába; a szállítmányok nagy részét a beregszászi máltai szervezet használta fel, illetve vitte más kárpátaljai településekre.

(MTI)

A címlapkép forrása: Magyar Máétai Szeretetszolgálat/Facebook

Iratkozzon fel hírlevelünkre