Több mint 12 millió forint értékű adománnyal támogatta a Bethesda Gyermekkórházat a református szeretetszolgálat

Több mint 12 millió forint értékű tartós élelmiszerrel és higiénés termékekkel támogatta a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) a Bethesda Gyermekkórház működését, valamint ötezer Mentő Macival és mesekönyvekkel ajándékozták meg a kórházban ápolt gyermekeket.

Az MRSZ MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az adventi időszakban ezzel az adománnyal fejezik ki a Bethesda Gyermekkórháznak megbecsülésüket és köszönetüket azért a munkáért, amelyet a beteg gyermekek gyógyításáért végeznek.

A Magyarországi Református Egyház fenntartásában működő Bethesda Gyermekkórház naponta több száz gyermek gyógyításáért felel, és az egészségügyi ellátás mellett diakóniai és szociális segítséggel támogatja a rászoruló családokat, gyerekeket, munkatársakat.

Ebben a szolgálatban fontos segítséget jelentenek az intézménynek az adományok, amelyekből a kórházban ápolt, hátrányos helyzetű gyermekeknek biztosíthatnak higiéniai és egyéb eszközöket – írták.

Az adományokat megköszönve Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója úgy fogalmazott:

„Jó látni, hogy a szeretetszolgálat fejlődik, országos szervezetté érett és a nagy karitatív szervezetek egyikévé vált. Hasonló utat jártunk be mi is, hiszen kis kórházból nagy kórház lettünk, rengeteg nemzetközi programban és kutatásban vagyunk benne”

– idézték a főigazgatót.

Juhász Márton, a MRSZ ügyvezető igazgatója elmondta, a Mentő Macikat a szeretetszolgálat megváltozott munkaképességű kollégái készítik olyan adományruhákból, amelyek már nem méltók arra, hogy továbbadják. Ezért a macik nagyon különbözőek, ahogyan „mi sem vagyunk egyformák, de Isten így is szeret minket, a különbözőségeinkkel és hibáinkkal együtt” – tette hozzá a közlemény szerint.

A Magyar Református Szeretetszolgálat az év minden napján azért szolgál, hogy segítse a nehéz helyzetben lévő családokat Kárpát-medence-szerte, de az adventi időszakhoz érkezve kiemelt jelentőséggel bír az alapítvány számára, hogy azokat az intézményeket és szervezeteket is támogatni tudja felajánlásaival, amelyek szintén elhivatott munkát végeznek a bajbajutottakért

– írták.

(MTI)

A címlapképen Velkey György főigazgató az SMA-kezelésről tartott sajtótájékoztatón a budapesti Bethesda Gyermekkórházban 2021. július 16-án. Forrás: MTI/Illyés Tibor

Iratkozzon fel hírlevelünkre