Hornung Ágnes: Európa legnagyobb táboroztatási programjában 180 ezren vettek részt az idén

Hornung Ágnes elmondta: az idén az év végéig rekordszámú, 180 ezer résztvevő töltött időt valamilyen típusú táborban.

A tervek szerint jövőre is ugyanennyi táborozót szeretnének fogadni – jelezte az államtitkár. A helyszínen közzétett összegzésben azt írták: az Erzsébet-karácsonyon 2016 és 2021 között több mint 27 ezren vettek részt, idén pedig több mint 11 ezer vendéget vár a szervező Erzsébet Alapítvány.

Az Erzsébet-karácsony a táboroztatási program részeként 2016-ban indult egynapos programként, majd 2021-ben többnapossá vált: az idén november 21-től december 21-ig várja a gyermekeket a zánkai táborban karácsonyi programokkal.

A gyermekeknek cirkuszi előadást, könnyűzenei koncertet, valamint sport- és adventi programokat is szerveztek.

Ezen kívül péntektől vasárnapig családi Erzsébet-táborokba is várják a vendégeket december 18-áig, ide összesen 5 ezren érkezhetnek – tették hozzá.

A családi táborok és az Erzsébet-karácsony programjai hasonlóak: sportesemények, színházi és cirkuszi előadások, koncertek, kézműves foglalkozások várják a családokat.

(MTI)

A címlapképen Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára sajtótájékoztatót tart a zánkai Erzsébet-táborban 2022. december 15-én. Forrás: MTI/Vasvári Tamás 

Iratkozzon fel hírlevelünkre