Wintermantel Zsolt: a főpolgármester továbbra sem válaszol a Korányi Dávidról feltett kérdésekre

A fővárosi Fidesz-KDNP továbbra is várja Karácsony Gergely főpolgármester válaszát, milyen érdemi segítséget nyújtott a fővárosnak Korányi Dávid volt városdiplomáciai főtanácsadó – mondta Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője szerdán, a Fővárosi Közgyűlés ülésén.

Wintermantel Zsolt a napirend előtti vitában emlékeztetett, egy hete levélben kérdezte Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy személyes jóbarátja, Korányi Dávid volt városdiplomáciai főtanácsadó, milyen érdemi segítséget nyújtott az elmúlt években a főváros számára, ám erre nem kapott választ. A politikus ezért a közgyűlésen megismételte kérdését: mit csinált Korányi Dávid New Yorkban, milyen érdemi tevékenységet végzett a főváros számára. Milyen gazdasági együttműködési lehetőségeket hozott össze, nem ideértve a 3 milliárd forintot, amit összegründolt a baloldal választási kampányára? – tette fel a kérdést Wintermantel Zsolt. A politikus arra is kíváncsi volt, a Korányi Dávidnak kifizetett pénz mennyire hasznosult a budapestiek érdekében.

Felvetette, vajon mennyire illeszkedik a főpolgármester programjában meghirdetett “szabad, igazságos Budapest” eszményéhez az, hogy a főpolgármester nem válaszolja meg a budapestieket jogosan érdeklő kérdést.

Válaszában Karácsony Gergely főpolgármester azt mondta, válaszolni fognak Wintermantel Zsolt közadatigénylésére, de – jegyezte meg – ezt az adatot már más is kikérte. A főpolgármester szerint a Fővárosi Önkormányzat városdiplomáciai munkája nagyon aktív és eredményes volt, és százmilliárdokban mérhető az erős lobbitevékenység eredménye.

(MTI)

A címlapkép: Tóth Gábor/Vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre