A győri börtönbe látogatott Veres András püspök

Karácsonyra hangoló beszélgetésben vett részt Veres Andárs győri megyéspüspök, aminek Bakos-Kiss Gábor, a Győri Nemzeti Színház igazgatójával és húsz fogvatartott volt részese. Az eseményt a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet szervezte. 

A megjelenteket Jánosa Attila evangélikus lelkész, börtönmissziós munkatárs köszöntötte, aki felidézte: a pandémia előtti utolsó vendég is Veres András megyéspüspök volt. A beszélgetés kezdetén a főpásztor elmondta: Jézus azért jött a világba, hogy minden embert meggyőzzön a teremtő Atya szeretetéről. Az evangéliumban Jézus egy szerető, irgalmas Atyáról tesz tanúságot. 

Gyakran áltatjuk magunkat, hogy mi jó emberek vagyunk, illetve hogy mindenki fogadjon el olyannak minket, amilyenek vagyunk. Ám ez nem elég, az isteni mértéket kell megcélozni. Mindenkinek megvan a maga feladata, hogy egyre tökéletesebb legyen

– biztatta a Szentírás olvasására a jelenlévőket.  Veres András egy-egy gondolatához kapcsolódva Bakos-Kiss Gábor adventi ajándékként előbb Reményik Sándor Akarom, majd Kosztolányi Dezső Akarsz-e játszani?, illetve Karinthy Frigyes Prológus egy cirkusz-filmhez című versét szavalta el. Beszédében elmondta, hogy örömmel beszél református hitéről. A beszélgetés végén az Erdő mellett estvéledtem kezdetű népdalt énekelte el a színművész-igazgató. A Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka, Czirják Nándor megköszönte a vendégeknek, hogy emelték az adventi készület fényét. A püspök a fogvatartottaknak és a munkatársaknak egy-egy karácsonyi képet adott ajándékba.

A beszámolót teljes terjedelmében a Győri Egyházmegye oldalán olvashatják.

Forrás: Győri Egyházmegye

A címlapkép forrása: Győri Egyházmegye

Iratkozzon fel hírlevelünkre