A magyarok többsége elutasítja az oroszokkal szembeni szankciókat

A felnőtt magyar lakosság többsége elutasítja az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok által Oroszországgal szemben eddig bevezetett szankciókat – derül ki az Alapjogokért Központ legfrissebb kutatásából, amelynek eredményeit pénteken juttatták el az MTI-hez.

Azt írták, a magyarok 57 százaléka nem támogatja a szankciókat, 58 százaléka pedig úgy véli, hogy a magyar ellenzék a szankciók pártján áll. A megkérdezetteknek csak kevesebb mint harmada (31 százalék) ért egyet a bevezetett retorziókkal, és alig 18 százalék volt azon a véleményen, hogy a baloldali pártok nem támogatják a szankciókat.
Az eredmény alapján mindkét kérdésben politikai táborokon átívelő konszenzusról van szó, hiszen az ellenzéki szimpatizánsok egy része is szankcióellenes álláspontot képvisel – mutattak rá a kutatásban. Hozzátették, a balliberális pártok pedig továbbra sem a többség akarata szerint politizálnak. Az Alapjogokért Központ közvélemény-kutatása november 28-30. között ezer ember telefonos megkérdezésével készült.

Forrás: Alapjogokért Központ

Forrás: Alapjogokért Központ

(MTI)

A címlapképen Ursula von der Leyen, az Európai Bizotság elnöke és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a kijevi megbeszélései után tartott sajtóértekezleten 2022. június 11-én.  Forrás: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Iratkozzon fel hírlevelünkre