Simicskó István: A sportba nem kellenek pártpolitikai üzenetek

Cseh Katalin, a Momentum képviselője a múlt heti Európai Parlamentben történő felszólalásában a katari labdarúgó-világbajnoksággal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy „a lehető leghatározottabb módon el kell ítélnie a FIFA-t és a rendező országot is”, többek között azért, mert a játékosakat megbüntették a szivárványos karszalag viselése miatt. Villáminterjúnkban Simicskó Istvánt, a Kereszténydemokrata Néppárt  frakcióvezetőjét kérdeztük az esetről.

A sportnak nem a politikáról kell szólnia. A sportoló sportoljon, a focista focizzon. – mondta Simicskó István a KDNP képviselője, aki válaszában azt is kifejtette, hogy a Katari Labdarúgó-Világbajnokságra beerőszakolt politikai lobbi egy generált vihar a pohár vízben, amelynek semmi értelme nincs.

„Az, hogy egy Momentumos képviselő mit gondol a világról és mit gondol a labdarúgásról, az legyen az ő dolga.” – mondta Simicskó István.

A Kereszténydemokrata Néppárt képviselője kiemelte, hogy a sport – a verseny mellett – a tiszteletről is szól. A sportba nem kellenek pluszban elemek, pártpolitikai célok, üzenetek sem.

 

90 percig térdepeljenek az angolok a magyar válogatott előtt – VIDEÓ

Földi László: Európát bilincsbe fogták

Címlapkép Szennyes Krisztián, Vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre